Sunday, April 12, 2009

aku sudah rindu jadik cikgu

cewah. rindu rindu pulak. aku ngaku aku penah keje cikgu. dan jadik kuli gerai. dan kuli kebun getah/kelapa sawit. dan kuli kedai supplier buku.

aku taknah pn cite kat orang sal ni. tp cam aku tgh mood bercerita so tak apelah, kali ni aku cerita pasal keje cikgu sajalah.

- aku rindu menulis buku rekod mengajar. padahal aku taram je ngaja. bwahahah. guru besar taknah cek pun, lantak lah.

- aku rindu buat garang kat budak2. rawr. semua takut. tanya la dak2 kelas aku hahahahah.

-budak darjah 5 nih kiut-kiut belaka. hahahahahahah (sila jangan baca dengan nada paedo)

- tulisan, masya allah. cacing lagi lawa. sepbek ngajar maths. kalo karangan? mampus aku.

- cikgu yang ngaja kelas2 dak pandai biasanya akan ngaja satu kelas dak2 'tak berapa pandai'

- aku ngaku aku maleh masuk kelas bawah2 nih. kenapa? ketegaq nak mampuih.

- hukuman paling berkesan untuk dak2 suka berjalan - berdiri kat belakang kelas ngadap dinding. padan muka.

- budak-budak sangat takut kat cikgu disiplin. cikgu rodziah. peh, tak bagi muka langsung. aku pun takut kat dia.

- kelas budak darjah 6 akan dipenuhi bau-bau ketiak gadis2 pre-puberty yang masih tak reti pakai deodorant. hins.

- pengalaman paling gelabah kalo ade dak first time period lam kelas. dem.

- cikgu besar dah pesan jangan tibai dak2. aku tibai gak. dulik apa hahahahahah.

- pembaris 3 batang patah di tangan aku. garang x? rawr.

- pantang ada gap antara kelas, aku pulas minyak moto balik umah tido. bes. luls.

- aku ngaku aku lari masa lepas test. berkepuk2 paper dak2 kena tanda. nasep la sapa2 yang ganti aku pasnih. luls.

- sesungguhnya keje cikgu paling rilek dan paling bes. kecuali masa cikgu besar masuk cek. huhuhuh.

- kerja ni sangat-sangat tak rekemended untuk budak-budak helopojek terutamanya mazrep dan yap. hazard tinggi.

nasihat aku, minggu pertama jangan bagi muka langsung kat budak-budak. nnt lagi teruk diorang naik kepala. pas seminggu dua tu nk lenion sikit boleh lah. tapi sikit je. budak2 la ni teruk lah lol. baru aku tau well-behaved nye dak2 sekolah tahun 90-an berbanding sekarang.

5 comments:

Syed @ Don said...
This comment has been removed by the author.
Syed @ Don said...

hurm.. tips untuk guru sekolah rendah je rupanyeh. tips utk sekolah menengah tadek? nk piat tinge kang patah riuk lak aku kena hempuk.

beLLe said...

hak3~ sumpah kelaka pengalaman ko nih.. penat aku gelakkkk

tp yap ngn kaped mmg xley la.. kesian kanak2 nti. wgagaga~

kokokranc said...

kalo engko xleh la don. muka ko takde muka samseng. muka cikgu belasahan je hahah. kiding2.

aku bulih a wat ganeh, dak2 tgk aku pn dah takut, tambah plak kepala tgh botak licin nih hahahah. tak silap aku la, dak2 menengah senang sikit nak control.

tak silap aku la. tak tau la kalau ustazah jQAF sebelah meja aku dulu kelentong ke ape.

quote dari bapak aku "hang ngajaq tayah susah2 pikiaq. sekolah rendah ni, hang kena tau kontrol kelas saja. len2 tu nnt cikgu yang hang ganti leh kaver balik"

so aku kontrol la kelas aku tuh. authoritarian style. capital punishment hahahahah.

escapad said...

ahh.. aku da nk apply keje cikgu da.. tapi nk cikgu skolah menengah.. bukan skolah rendah cam ko.. pedo siut.. hahahahaha